Antić: Napali mene i moje rođake; Kosovska policija: Sastavljena beleška, nema elemenata krivičnog dela

Grupa Albanaca iz sela Gornji Livoč kod Gnjilana napala je sinoć novinara Bojana Antića i njegove rođake - potvrdio je sam Antić za više srpskih medija. Iz Kosovske policije su za KoSSev ...
Image

„Došle su sestre da za slavu obiđu roditelje. Na njihovim automobilima su registarske oznake gradova iz centralne Srbije, a njima to bode oči. Gađali su nas i psovali. Bili smo primorani da se vratimo nazad u kuću, pozovemo policiju i sačekamo da oni odrade svoj posao“, rekao je Antić za Riznicu.

„Psovali su nas i gađali kamenicama, ciglama“ – potvrdio je za Kim i Politiku. 

Mediji su takođe preneli da je na automobilima pričinjena manja materijalna šteta.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani, potvrdio je za KoSSev da je slučaj prijavljen, međutim, kaže da ga za sada „nema“, te da je sastavljena policijska beleška po naređenju tužioca.

„Niko nije povređen, nema materijalne štete na vozilu žalioca. Slučaja nema, ali mi kažemo – policijska beleška“, objašnjava Hašani, navodeći da to ne znači da slučaj u budućnosti neće biti pokrenut.

Naglašava da je tužilac utvrdio da za sada nema elemenata krivičnog dela i da tužilac nije klasifikovao slučaj.

Hašani je za KoSSev potvrdio i da su pripadnici Kosovske policije sinoć izašli na teren, te da su u međuvremenu „zaustavili“ osobu u vezi sa ovim slučajem i ispitali je, ali i da nije bilo hapšenja.

„On je pušten, jer niko nije povređen, nema materijalne štete, nema elemenata da odmah bude zaustavljen“, kazao je Hašani.

Potvrdio je da je ova osoba bacila kamen, ali i da je istim pogodio svoj automobil.

„On je bacio kamen, ali nije pogodio automobil žalioca, nego svoja kola“, rekao je Hašani, navodeći da je to utvrđeno nakon što su službenici izašli na teren.

Kazao je i da je ovoj osobi zaplenjen automobil, zbog toga što joj je istekla registracija.

 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.