09:18, 01.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Apel građanima: Javite se epidemiolozima ukoliko ste bili u kontaktu sa zaraženima COVID-19Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uputio je apel građanima Kosovske Mitrovice i svih mesta na severu KiM koji su bili u kontaktu sa licima kojima je potvrđen virus Covid-19, da se hitno i neodložno jave epidemiolozima radi evidencije svih kontakata i praćenja stanja.

apel-gradanima-javite-se-epidemiolozima-ukoliko-ste-bili-u-kontaktu-sa-zarazenima-covid-19

Radio Kontakt Plus

Spirić je naglasio da je situacija krajnje ozbiljna i zabrinjavajuća, imajući u vidu da je ovo manja sredina, veoma gusto naseljena i da se na dnevnom nivou ostvaruje mnogo kontakata, te je u tom smislu moguće i brzo širenje virusa.

"Kako bismo preventivno delovali, suzbili i iskorenili virus, potrebno je da svi budemo na istom zadatku, odgovorni i posvećeni" - rekao je Spirić.

Evidencija svih lica koja su na bilo koji način bila u kontaktu sa obolelima, potrebna je kako bi se precizno definisali dalji koraci svih angažovanih i usmerenih ka rešavanju ovog problema i suzbijanja epidemije, navodi Krizni štab Kosovska Mitrovica.

"Poštovani građani, kao i mnogo puta do sada, računamo na vašu odgovornost, savesnost i ozbiljnost. Ostanite u svojim domovima i u dozvoljeno vreme kretanja, ukoliko nije neophodno da izlazite. Ukoliko osetite bilo kakve simptome, ili ste bili u kontaktu sa licima pozitivnim na korona virus i imate bilo koje simptome, čak i najblaže, pozovite sledeće brojeve telefona: dr Živorad Radojković – 064-825-28-21, dr Filip Džudović – 066-100-097, dr Desa Vuksanović – 064-488-46-72" -  navodi se u apelu.

Krizni štab opštine Zvečan takođe apeluje na građane da ostanu kod kuće.

"Zbog teške epidemiološke situacije, upućuje se apel svim građanima da ne napuštaju svoje domove," - navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

Svi građani na teritoriji opštine Zvečan, koji imaju znake i simptome infekcije gornjih disajnih puteva (kijanje, kašalj, otežano disanje, povišena telesna temperatura i sl.), mogu pozvati Dom zdravlja Zvečan na telefon (028) 664-161, i stupiti u kontakt sa izabranim ili ordinirajućim lekarom, radi dogovora o lekarskom pregledu, dodaje se u saopštenju.

Kontakt telefon Kriznog štaba opštine Zvečan za građane kojima je potrebna pomoć je (028) 664-728.


Tagovi: MitrovicaAleksandar SpirićKorona virus

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije