12:49, 13.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Arlov podelio stipendije i novogodišnje paketićePredsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov,  uručio je danas stipendije za šestoro dece sa Kosova i Metohije, a na odeljenju pedijatrije kosovskomitrovačke bolnice podelio je mališanima novgodišnje paketiće.

arlov-podelio-stipendije-i-novogodisnje-paketice

Radio Kontakt Plus

U hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici,  Arlov je danas podelio 6 stipendija za šestoro dece sa KiM, koju već nekoliko godina zahvaljujući humanim ljudima stipendira Odbor. 

Podeljeno je za period od januara do aprila ove godine 400 evra po detetu.

Među stipendistima je i osmomesečna devojčica Kristina Vuković, deveto dete porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice.

Arlov je rekao da stipendije dodeljene deci predstavljaju kako vid pomoći njima i njihovim porodicama, tako i podsticaj da rade još bolje.

“Republika Srpska uvek stoji uz srpsku decu, u svim projektima našeg Odbora. Zato ovim stipendijama i paketićima, kao i porodici Vuković sa devetoro dece,ali i svima vama, želimo srećne praznike, dobar i miran život na KiM” – rekao je Arlov. 

Mališanima, koji se trenutno nalaze na odeljenju pedijatrije kosovskomitrovačke bolnice, podeljeni su paketi.  Dr Zoran Savić, načelnik pedijatrije ovaj čin vidi kao tradicionalan.

“Svake Srpske Nove godine, gospodin Arlov i deca iz Republike Srpske, poklon paketićima obraduju decu koja se nalaze na dečijem odeljenju”, istakao je Savić. 

Zamenik direktora KBC Dr Zlatan Elek, zahvalio se u ime uprave, zaposlenih i pacijenata KBC, narodu Republike Srpske, na kako je rekao, pomoći i brizi, koju vode o narodu na Kosovu i Metohiji. 

“Posebno se zahvaljujemo gospodinu Arlovu koji ima toliko energije da pored toga što pomaže našem Kliničko-bolničkom centru I našim obolelila, pomaže i drugoj oboleloj deci koja se nalaze van ove naše ustanove kao što je organizacija “Podrži me”. Nadam se da će ovakvih akcija biti I u 2020.godini”, rekao je Elek.

Arlov je najavio, da će lekarima iz KBC-a u Kosovskoj Mitrovici, biti uručen poziv od strane Ministarstva zdravlja Republike Srpske, kako bi napravili jedan vid saradnje sa tamošnjim kolegama.

“Banja Luka je jedan veliki, univerzitetski Klinički centar i verujem da će imati šta tamo da vide. A mi ćemo i u ovoj 2020. godini, nastaviti da pomažemo deci i sigurno ćemo završiti izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici”, kazao je on.

Humanitarna akademija, treća po redu, pod nazivom “Podrži me”, za pomoć oboleloj deci i mladima sa poteškoćama u razvoju, održava se danas u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu.

Akademiju organizuje Udruženje roditelja ”Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, uz veliku pomoć Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

Iz Udruženja roditelja "Podrži me" saopšteno je da je Republika Srpska, kao i svake godine, i ovoga puta pokazala svoju humanost prema srpskom narodu Kosova i Metohije.


Tagovi: MitrovicaRepublika SrpskaKosovoDonacijaHumanitarna pomocMilorad Arlov

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije