16:55, 28.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Arlov: “Vidovdanska humanitarna aukcija slika sutra u Istočnom Novom Sarajevu”Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, u čestitki upućenoj Srbima na Kosmetu i širom sveta, povodom Vidovdana, poručio je da istraju i budu jedni uz druge, kako bi sačuvali sebe i svoja pokolenja, postojanje, svoju veru i pravoslavnu crkvu.

arlov-vidovdanska-humanitarna-aukcija-slika-sutra-u-istocnom-novom-sarajevu

Foto: Radio Kontakt Plus

On je izrazio žaljenje što danas nije mogao da prisustvuje obeležavanju praznika u porti manastira Gračanica i parastosu na Gazimestanu.

“Tu sam sa Vama i uz Vas više od decenije, ali ove godine sam sprečen da budemo zajedno. Nepravedno kao čoveku, koji se mnogo godina bez politike isključivo bavi humanitarnim radom i pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohijii, bez razloga i objašnjenja 26.juna  nije mi dozvoljeno od Kosovske policije  da uđem na Kosovo i Metohiju”, napisao je Arlov.

On će u ponedjeljak, 29.juna od 19 časova prisustvovati otvaranju “Vidovdanske humanitarne aukcije slika” u Centru za kulturu, u Istočnom Novom Srajevu.

"Vidovdanska humanitarna aukcija slika" organizovana je na inicijativu Odbora za pomoć KIM, u okviru tradicionalne manifestacije "Principovi dani".

Sav prihod od prodatih slika po ceni od 500 KM biće usmeren za veliki projekat Odbora za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici, namenjenog deci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Arlov će tom prilikom uručiti plaketu Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar", za veliku humanost , Savezu opština i gradova Republike Srpske, koju će primiti predsednik Saveza, Ljubiša Ćosić.

Izgradnju Dnevnog centra u Ksoovskoj Mitrovici, podržale su do sada 22 lokalne zajednice Republike Srpske.

Ovom četvrtom humanitarnom aukcijom u Republici Srpskoj, oko 30 slika doniralo je 18 slikara iz Republike Srpske, a najviše iz Hercegovačke i Sarajevsko-romanijske regije.
 


Tagovi: DonacijaHumanitarna pomocMilorad ArlovKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije