Arsenijević kod Bistričkog mosta: Zarad istine i bezbednosti objaviti snimke sa nadzornih kamera

Lider Građanske inicijative Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević obišao je danas punkt specijalne jedinice Kosovske policije kod Bistričkog mosta i upravo sa ovog punkta zatražio ...
Image

Arsenijević je obišao punkt nakon što je kod istog tokom noći vatrenim oružjem ranjen M.J. srpske nacionalnosti, nakon čega su usledila kontradiktorna saopštenja iz Kosovske policije. 

Kosovska policija je u prvom saopštenju saopštila da su dobili informaciju da je na Bistričkom mostu jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja u grudi, tvrdeći da pripadnici policije nisu učestvovali u toj pucnjavi.

Nekoliko sati kasnije Kosovska policija se ponovo oglasila. Ovog puta, međutim, navodeći da su suspendovana četiri njihova službenika, jer postoji osnovana sumnja da su povezani sa sinoćnim slučajem ranjavanja.

„Nakon izvršenog uviđaja i angažovanjem policijskih jedinica, na licu mesta omogućeno je pribavljanje dokaza koji ukazuju na moguću umešanost policijskog službenika u izvršenje krivičnog dela – pucanje iz vatrenog oružja“, navedeno je u saopštenju.

Arsenijević je upravo sa ovog punkta policije zatražio objavljivanje snimaka sa nadzornih kamera u cilju, kako je istakao – istine i bezbednosti građana.

On je na punktu prebrojao najmanje tri nadzorne kamere. 

„A siguran sam u to i da okolo postoji još neka, tako da šta god da se desilo na ovom punktu ovde, nije moglo da prođe nezabeleženo“ – dodao je. 

Arsenijevića su, tokom snimanja, dok se kretao pešice, zaustavili pripadnici specijalne jedinice i zahtevali da prekine snimanje, navodeći da može da se kreće, ali da ne može da snima.

„Ovde je, prema navodima, bilo ranjavanje, zbog moje sigurnosti, ne smem da ugasim telefon“ – kazao je. 

On je uspeo potom pešice magistralom da ode sa jednog kraja punkta na drugi, ali je u povratku ponovo zaustavljen i legitimisan, a policajac je i prekinuo snimanje. 

Arsenijević je nakon toga nastavio snimanje i kretanje i sa početka punkta iz pravca Kosovske Mitrovice poručio: 

„Pozivamo kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova, Kosovsku policiju, sve relevantne činioce i međunarodni faktor da se zarad istine, bezbednosti i sigurnosti naših građana snimci sa Bistrice objave u što hitnijem roku“. 

Podsetimo, sa postavljanjem ovog punkta specijalne jedinice Kosovske policije započelo se u jeku barikada na severu Kosova krajem prošle godine. Jedan od preduslova za uklanjanje barikada bilo je upravo povlačenje specijalnih jedinica sa čitavog severa. Punkt, međutim, nije uklonjen nakon što su barikade uklonjene. Štaviše, punkt je početkom godine posetio i kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja, a zabeležen je i još jedan incident krajem januara kada je policija pucala na automobil i ranila Srbina M.D., navodeći tada da se nije zaustavio na znak policije. 

Pročitajte još:

Kancelarija EU na Kosovu osudila ranjavanje Srbina, traži temeljnu istragu: Odgovorni da se privedu pravdi

PKS o ranjavanju na severu Kosova: Međunarodne institucije da se uključe u istragu, narušen ionako mali kredibilitet specijalne jedinice

Srpska lista: Hovenijer svojom izjavom umanjuje odgovornost počinilaca, Kvinta radi sve suprotno normalizaciji 

Hovenijer o ranjavanju na severu: SAD zabrinute, potrebna temeljna istraga, odgovorni moraju da odgovaraju

Suspendovana četiri službenika Kosovske policije povezana sa slučajem ranjavanja na severu

Srpska lista osudila pokušaj ubistva M. J. kod Bistričkog mosta

Jedna osoba ranjena na severu Kosova, policija saopštila da nema ništa sa tim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.