13:43, 12.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Arsovićevoj i Markoviću produžena mera obaveznog javljanja u policijsku stanicuPredsedavajući Sudskog veća u predmetu ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, produžio je na još dva meseca odluku o obaveznom javljanju u policijsku stanicu za Dragišu Markovića i Silvanu Arsović.

arsovicevoj-i-markovicu-produzena-mera-obaveznog-javljanja-u-policijsku-stanicu

RTV KIM

Markovićev advokat Dejan Vasić potvrdio je za Kontakt Plus da se odluka sudskog veća o produženju mere obaveznog javljanja u policijsku stanicu odnosi na njegovog branika Dragišu Markovića, kao i na Silvanu Arsović .

“Sudija za prethodni postupak je danas produžio  meru javljanja u policijsku stanicu Silvani Arsović i Dragiši Markoviću iz Mitrovice, koji su optuženi, jedno da je član organizovane grupe koja je navodno izvršila ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića i drugo, odnosno Dragiša Marković koji je osumnjičen da je izvršio krivično delo prepravljanja dokaza u istom predmetu”, rekao je Vasić.

Vasić smatra da Marković i Arsović svojim ponašanjem ni na koji način nisu doprineli tome da postoji sumnja da će pobeći tokom postupka, i navodi da će se u žalbi na ovu odluku pozvati na argumentaciju iznetu prilikom određivanja ove mere.

"Naprotiv, oni su se redovno javljali na svaki poziv koji im je uputio sud, i nema potrebe da se njihova sloboda ograničava na ovaj način”, podvukao je Vasić.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje kancelarije. U procesu koji se vodi pred kosovskim specijalnim sudom, optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara.

Kao vođe kriminalne grupe optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.


Tagovi: PravosuđeOliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije