Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Goraždevac: Zahvaljujući austrijskom humanitarcu – školi novčana sredstva, staračkim domaćinstvima aparati za merenje krvnog pritiska

David Stockinger iz Beča uspeo je da sakupi novčana sredstva za školu u Goraždevcu, kao i nabavku aparata za merenje krvnog pritiska koji će biti podeljeni staračkim domaćinstvima.
Image

„Drago mi je što imam mogućnost da posetim ovu školu ponovo. Bio sam tu pre dve godine i gospodin direktor mi je rekao da oni traže pomoć za decu i ja sam aktivirao moje prijatelje u Austriji. Sakupio sam 1.000 evra pomoć za školu u Goraždevcu. Gospodin direktor mi je rekao da će oni iskoristiti to za narodne nošnje za decu. Ja mislim da je to odlična ideja, jer je kulturni život stvarno bitan za školu, za društvo i pre svega za decu“, kazao je Stockinger za Radio Goraždevac.

Direktor srednje škole u Goraždevcu Žarko Portić zahvalio se velikom prijatelju Goraždevca na uručenoj donaciji.

„Zadovoljstvo mi je da pozdravim jednog velikog prijatelja Goraždevca i ove škole. On je pre dve godine obišao školu i doneo pomoć. Pa smo se tako dogovorili i rodila se ideja da uradimo jednu narodnu nošnju za naše učenike osnovne i srednje škole. Od ideje je prošlo dve godine, druge su okolnosti bile i zato nije realizovano. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju, pa možda budemo i gosti u Beču kad nam se kulturno umetničko društvo, odnosno naša deca budu obučila dovoljno da u toj nošnji gostuju i u Beču“, rekao je direktor škole.

Pored novčanih sredstava za školu, dopremio je i aparate za merenje krvnog pritiska koji će biti podeljeni staračkim domaćinstvima u Goraždevcu.

„Ja sam bio pre dve godine u Goraždevcu, tada su mi ljudi rekli šta im je potrebno ovde, u enklavi. Oni su mi rekli da bi aparati za merenje krvnog pritiska bili važni. Onda sam ja sakupio te aparate u Austriji uz pomoć prijatelja i drugara. Danas sam došao opet ovde u Goraždevac i drago mi je što sam uspeo da sakupim te stvari. Nadam se da je to dobro za vas i da ćete koristiti to u dobrom smislu’’, kazao je Stockinger.

Pored humanitarnog delovanja je iskoristio priliku da oda poštu stradalim Srbima na spomen obeležju u Goraždevcu, takođe je posetio i crkvu brvnaru proroka Jeremije.

Radio Goražedevac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.