17:55, 31.05.2020Izvor: RTS

Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina KurtijaKandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.

avdulah-hoti-najavljuje-ukidanje-odluka-aljbina-kurtija

Foto: KoSSev

Avdulah Hoti se oglasio nakon što je vlada Aljbina Kurtija odlučila da zabrani plasman srpske robe ako u njenim pratećim papirima nema oznake "Republika Kosovo".

"Nedavne akcije odlazeće vlade ne pomažu zemlji, već je vode u zamku. Danas moramo da podržimo dijalog uz pomoć naših prijatelja", napisao je Hoti na svom Fejsbuk nalogu.

Iz Demokratskog saveza Kosova su najavili da sledeće nedelje očekuju formiranje nove kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.

Tači: Dodatne mere protiv Beograda patriotska obmana i ugrožavanje odnosa sa SAD i EU

Kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je "patriotskom obmanom" odluku odlazećeg premijera Aljbina Kurtija o "reciprocitetu" prema robi iz centralne Srbije i dodao da se radi o nastavku "poslednje borbe" pre nego što napusti funkciju.

"Kurti nastavlja svoje patriotske prevare strateški pogrešnim odlukama", napisao je Hašim Tači na svom Fejsbuk nalogu.

"Odlukom o navodnom reciprocitetu nastavio je da preduzima korake suprotne zahtevima i očekivanjima Sjedinjenih Američkih Država, ali i EU, rizikujući sve ono što smo postigli i izgradili tokom više od dve decenije", rekao je Tači.

Ranije je Kurti naveo da je naziv "Kosovo" ustavan, ali da Srbija primenjuje naziv "Republika Srbija", pa zato smatra da je kosovska Agencija za hranu i veterinu dužna da koristi naziv "Republika Kosovo" na svim sertifikatima.


Tagovi: Hašim TačiAljbin KurtiAvdulah HotiReciprocitet

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije