09:40 | 24.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Bačena ručna granata u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, oštećeno više službenih vozilaRučna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

bacena-rucna-granata-u-krugu-elektrodistribucije-u-kosovskoj-mitrovici-osteceno-vise-sluzbenih-vozila

Kontakt Plus radio

„Radi se o oštećenju četiri do pet službenih vozila Elektrodistribucije koja su bila parkirana iza objekta, zatim je došlo do oštećenja visokonaponskog kabla, usled čega je verovatno struja nestala, ali i oštećenja spoljnog zida samog objekta“, navodi Radović.

Na osnovu tvrdnji EOD tima, u pitanju je ručna granata M-52, kaže Radović i dodaje da su počinioci, za sada, nepoznati.

Precizira da se radi o četiri krivična dela: „Izazivanje opšte opasnosti“, „upotreba oružja ili opasnog oruđa“, „uništenje ili oštećenje imovine“ i „neovlašćeno vlasništvo i kontrola ili posedovanje oružja“.

Slučaj se istražuje.

Beograd i Priština uz posredovanje EU, usvojili su u utorak u Briselu sporazum o primeni mape puta za energetiku, gde jedna od tačaka obavezuje RUE da izda dozvolu za snabdevanje "Elektroseveru". RUE bi danas trebalo da razmotri izdavanje licence.
Tagovi: Sporazum BG - PRIncidentMitrovicaEnergetika

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije