17:53, 06.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Badnje veče u Kosovskoj MitroviciU hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, večeras je, na Badnje veče, nakon večernje liturgije, obavljen čin osvećenja, a potom i paljenje badnjaka.

badnje-vece-u-kosovskoj-mitrovici-2

Radio Kontakt Plus

Ove godine, Badnje veče obeleženo je skromnije nego ranije, zbog epidemioloških mera uvedenih u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Večernju liturgiju služio je protojerej stavrofor Milija Arsović, arhijerejski namesnik kosovskomitrovački, uz sasluženje sveštenstva hrama Sv. Dimitrija.

Badnji dan je radostan dan za hrišćane, a pogotovo za nas Srbe, koji slavimo ovaj dan pred najveći praznik Rođenja Gospoda Boga i spasa našega Isusa Hrista, kazao je prota Milija Arsović.

Neka bi ovo veće bilo blagosloveno, anđeli su se spustili tada sa neba na zemlju i pevali su – slava na visini Bogu, na zemlji mir, među ljudima dobra volja, da taj mir bude blagosloven kod svih nas, kazao je prota Milija Arsović.

“Da ta molitva i večerašnja naša molitva oko našeg svetog hrama, bude na spasenje svih vaših domova”, poručio je Arsović.

Večernoj liturgiji i osvećenju i paljenju badnjaka prisustvovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Nakon paljenja badnjaka, usledio je i vatromet.Tagovi: SPCMitrovicaBožić Badnji dan

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije