Bahtiri: Doneti odluku o obnovi džamije, Šakirin koncert bila ideja međunarodne zajednice; Srpska lista „više nije moćna“

Nekadašnji gradonačelnik opštine Južna Mitrovica, Agim Bahtiri, sada član Samoopredeljenja, pozdravio je današnju odluku Skupštine opštine Severna Mitrovica o ...
Image

„Most preko reke Ibar je simbol otpora i nikada nećemo dozvoliti da se definiše kao albansko-srpska granica“ – ocenio je Bahtiri. 

Podsetimo, 2018. godine sam Bahtiri je najavljivao otvaranje glavnog mitrovičkog mosta, uz najavu nastupa svetske muzičke zvezde – Šakire. U današnjoj izjavi za televiziju Klan tvrdi da ta ideja nije bila njegova, već međunarodnih predstavnika.

„Nisam ja to predložio i nisam ni morao ni sa kim da pregovaram, oni su morali da plate i sve je bilo na strani internacionalaca, a ne kod mene“, rekao je Bahtiri u Info magazinu Klana, govoreći o pre više godina najavljivanom koncertu Šakire. 

Prema Bahtirijevim rečima, predstavnici međunarodne zajednice su želeli da most bude otvoren velikim koncertom, koji bi, prema njegovim rečima, „u dobroj atmosferi ujedinio Srbe i Albance“.

On je istovremeno za Klan ocenio i da Srpska lista „više nije moćna“.

„Srpska lista više nije moćna da blokira vladu i skupštinu, da uslovljavaju, već je to vlada (Kosova, prim. aut.) koja ima slobodne ruke da deluje na osnovu zakona i Ustava Republike Kosovo“.

„Mi smo kao država mnogo ponudili Srpskoj listi i srpskoj zajednici i treba da znamo da Albanci čine 93% republike i 7% druge zajednice – ali smo državu proglasili multietničkom, što se nije desilo bilo gde u svetu“ – dodao je Bahtiri.

Bahtiri je rekao i da manjinske zajednice na Kosovu imaju „više prava nego u bilo kojoj drugoj evropskoj državi“. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.