Bajden i zvanično u trci za novi mandat

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džozef Bajden, saopštio je da će biti kandidat na izborima koji će biti održani 2024. godine.
Image

Bajden je u video-snimku objavljenom na društvenoj mreži Twitter kazao da želi da završi ono što je započeo.

Dodao je da je njegov posao da brani američku demokratiju.

„Kada sam se kandidovao za predsednika pre četiri godine, rekao sam da smo u borbi za dušu Amerike. Ta borba još uvek traje“, naveo je Bajden.

Istakao je da je to jedan od razloga što će se kandidatovati na predsedničkim izborima 2024. godine.

„Nije trenutak da se stoji po strani. Hajde da završimo ovaj posao. Znam da možemo“, poručio je 80-godišnji demokrata.Every generation has a moment where they have had to stand up for democracy. To stand up for their fundamental freedoms. I believe this is ours.That’s why I’m running for reelection as President of the United States. Join us. Let’s finish the job. https://t.co/V9Mzpw8Sqy pic.twitter.com/Y4NXR6B8ly— Joe Biden (@JoeBiden) April 25, 2023

Rezultati ankete Rojtersa i Ipsosa pokazuju da su ljudi zabrinuti u vezi sa Bajdenovom sposobnošću da bude predsednik SAD još jedan mandat, naravno ukoliko pobedi na predstojećim izborima.

Oko tri četvrtine Amerikanaca – uključujući više od polovine demokrata i ogromnu većinu republikanaca, smatra da je on prestar za svoju funkciju.

Nakon što je pregledao aktuelnog predsednika SAD, lekar Bele kuće naveo je u izveštaju da je Bajden “i dalje u potpunosti sposoban da obavlja sve svoje dužnosti bez ikakvih odricanja ili prilagođavanja”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.