Bebi paketi majkama u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici, novogodišnji paketići mališanima iz sela Banje

Delegacija Fondacije “Dajana Paunović” podelila je bebi pakete majkama u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici, kao i novogodišnje paketiće mališanima u vrtiću u selu ...
Image

Pakete bebi opreme, zajedno sa Fondacijom, obezbedila je Gradska opština Zvezdara.

“Srbi sa severa Kosova predstavljaju uzor i svetli primer kada je u pitanju održiva demografija i ostatak Srbije može mnogo toga da nauči od vas ovde. Danas možemo da izrazimo zadovoljstvo što i u ovim teškim vremenima ove bebe i njihove mame dokazuju da će život pobediti i da Srbi nikada neće nestati sa ovih prostora. A mi ćemo uvek biti uz vas, da vam pomognemo i osnažimo vas da lakše prebrodite sve oluje sa kojima se svakodnevno susrećete”, poručila je direktorka Fondacije Dajana Paunović u razgovoru sa rukovodstvom i medicinskim osobljem KBC-a i porodilišta u Kosovskoj Mitrovici. 

U okviru posete Kosovu i Metohiji delegacija Fondacije “Dajana Paunović” posetila je i vrtić u srpskoj enklavi Banje, u opštini Srbica i tom prilikom tamošnjim mališanima dodelila novogodišnje paketiće koje je Fondacija donirala uz pomoć strateškog partnera kompanije Pertini.

Tokom susreta sa rukovodstvom vrtića, na čelu sa direktorom Nebojšom Elezovićem, predstavnici kompanije Pertini izrazili su zadovoljstvo na ukazanoj prilici da paketići ove kompanije dođu do mališana iz Banja.

“Zdrav rast i razvoj dece, ali i njihova sreća kompaniji Pertini su uvek bili na prvom mestu. Nova godina je period kada deca dobijaju najviše poklona i igračaka. Ovim gestom želimo da usrećimo i onu decu koja nemaju mogućnosti da biraju koje igračke žele da dobiju. I za njih smo izabrali ono što će kroz igru doprineti njihovoj edukaciji i zdravom razvoju”, poručila je Dunja Bibić, predstavnica kompanije Pertini.

U razgovoru sa direktorom i vaspitačima vrtića u Banjama, Dajana Paunović je istakla značaj želje i borbe Srba u enklavama južno od Ibra da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima što pokazuju i velikim brojem dece koja se rađaju u ovim krajevima.

“Ova deca su naš zalog budućnosti i garant da će Srbi na Kosmetu opstati i razvijati se u miru i prosperitetu oslonjeni na svoju državu. Na nama je obaveza da se postaramo da ovi mališani dobiju sve što im je potrebno za normalno i zdravo odrastanje, a vedrina i kreativnost ove dečice dokaz su da su oni najveće bogatstvo koje možemo imati”, poručila je Paunovićeva


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.