Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

„Beli božur“ Gordani Đorić, „Crni božur“ Aljbinu Kurtiju

Prema odluci Udruženja novinara Srbije na Kosovu i Metohiji, priznanje "Beli božur" koje se dodeljuje za najbolju saradnju sa medijima ove godine pripalo je predsednici Udruženja poslovnih ...
Image

Termin uručenja priznanja biće naknadno objavljen, navodi UNS.

Članovi Udruženja novinara Srbije na Kosovu i Metohiji glasali su putem interneta, a ove godine je u konkurenciji bilo 12 kandidata za „Beli“ i devet za „Crni božur“.

Od političkih funkcionera jedino je gradonačelnik Peći, Gazmend Muhadžeri, bio nominovan za najbolju saradnju sa medijima.

Za „Beli božur“ među kandidatima je bili su autor desetak monografija Stanislav Kojić i protojerej Stevo Mitrić iz novobrdske parohije.

Iz akademske sfere nominovani za najbolju saradnju sa medijima bili su direktor Akademije kosovsko-metohijske prof. dr Milan Mišić, rektor Univerziteta u Prištini prof. dr Nebojša Arsić i prof Nedžmedin Spahiju.

Među kandidatima koji su se istakli u pozitivnoj komunikaciji sa medijima bili su i direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje na KiM, Verica Ćeranić.

Pored kosovskog premijera Aljbina Kurtija, za „Crni božur“ bio je nominovan i njegov zamenik Besnik Bisljimi, kao i celokupna prištinska vlada.

Među kandidatima za plaketu za lošu saradnju sa novinarima ponovo se našla Srpska lista, a pojedinačno su nominovani predsednik te stranke Goran Rakić i potpredsednik Igor Simić.

Gradonačelnik Kosovske Kamenice Kadri Rahimaj i komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković, bili su takođe nominovani za „Crni božur“.

„Beli i Crni božur“ ustanovilo je 2014. godine Udruženje novinara Srbije na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da ukaže na pozitivne i negativne primere saradnje institucija, pojedinaca i organizacija na ovom prostoru sa medijima.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.