„Beli božur“ uručen Gordani Đorić, Crni božur Aljbinu Kurtiju ostao neuručen

Udruženje novinara Srbije na Kosovu i Metohiji uručilo je danas priznanje Beli božur predsednici Udruženja poslovnih žena "Avenija" Gordani Đorić. Crni božur za lošu ...
Image

„Dvadeset dve godine smo zajedno na istom putu – vi novinari, koji svojim radom želite da blagovremeno informišete javnost, a mi kao neko ko je prihvatio obavezu da pomogne ženama“, poručila je predsednica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Gordana Đorić na dodeli priznanja „Beli božur“ za najbolju saradnju sa novinarima i medijima u 2022. godini. 

Aktivna, ne samo u oblasti kojom se primarno bavi, a to je položaj žena i njihova ekonomska stabilnost, već i u privredi, politici, očuvanju kulture, tradicije, ali i ekologije, Đorić je uvek bila dostupna za saradnju, navodi se u obrazloženju članova žirija Udruženja novinara Srbije na KiM.

Nagradu je Đorićevoj uručila članica Izvršnog odbora Društva novinara Kosova i Metohije, Olivera Radić.

„Gordana je izvela kosovsku ženu u javnost. Zahvaljujući njoj, mi smo upoznali lepotu, rad i probleme žena u svim delovima Kosova i Metohije. Njeno udruženje je obeležilo 20 godina postojanja, što je retko na našim prostorima u ovako teškim uslovima“, kazala je Radić.

„Za mene je ovo velika čast, jer uspešno sarađujemo svih ovih godina. Zahvaljujući vama naše udruženje je postalo vidljivo“, navela je dobitnica.

„Ni ovogodišnji dobitnik Crnog božura se nije pojavio da preuzme priznanje“ – navodi UNS i dodaje da,  prema oceni, članova Udruženja novinara Srbije na KiM, Aljbin Kurti je “Crni božur” zaradio zbog nesaradnje sa medijima i novinarima:

„Nije prihvatao pozive za gostovanja, a iz njegovog kabineta nije bilo odgovora na brojne zahteve novinara srpskih redakcija za intervju“.

Ove godine u konkurenciji je bilo 12 kandidata za Beli i 9 kandidata za Crni božur.

Priznanja Beli i Crni božur ustanovilo je 2014. godine Udruženje novinara Srbije na Kosovu i Metohiji, kako bi ukazalo na pozitivne i negativne primere saradnje institucija, pojedinaca i organizacija na KiM sa medijima i novinarima.

 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.