14:46 | 28.03.2023 Izvor: N1

Beograd i Priština 4. aprila nastavljaju dijalog u BriseluTehnički dijalog Beograda i Prištine biće nastavljen 4. aprila u Briselu, javlja televizija N1.

beograd-i-pristina-4-aprila-nastavljaju-dijalog-u-briselu

Foto: Shutterstock

Pregovarači Beograda i Prištine sledećeg utorka stižu u Brisel na poziv Miroslava Lajčaka - specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog.

Dopisnik N1 javlja da će predstavnici dveju strana na tom sastanku razgovarati o prvim koracima kada je u pitanju realizacija sporazuma iz Ohrida.

Portparol Evropske komisije, Peter Stano, izjavio je danas da će institucije EU učiniti prve korake ka sprovođenju Ohridskog sporazuma zajedno sa predstavnicima Beograda i Prištine.

Stano je naveo da su se Beograd i Priština obavezali da sprovedu sporazum i aneks iz Ohrida, te da ako to ne učine - završava se njihov evropski put.

Nakon sastanka sa grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu, srpski predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija teži ka EU, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će “implementirati sve što je dogovoreno”.
Tagovi: PrištinaBeogradBrisel

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije