22:30 | 02.10.2022 Izvor: KoSSev

Beograd: Saslušana trojica zbog krijumčarenja cigareta sa Kosova, tužilaštvo traži pritvorU Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušana trojica osumnjičenih za krijumčanje cigareta bez akciza sa teritorije Kosova.

beograd-saslusana-trojica-zbog-krijumcarenja-cigareta-sa-kosova-tuzilastvo-trazi-pritvor

Foto: bg.vi.jt.rs

M. R. (45), Lj. Z. (39) i V. T. (46) sumnjiče se da su izvršili krivična dela "krijumčarenje" i "nedozvoljen promet akciznih proizvoda", saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svoj trojici odredi pritvor, a kako osumnjičeni ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema M. R. i V. T. i zbog opasnosti od bekstva.

Iz Višeg javnog tužilaštva navode da je M. R. naručio i organizovao nelegalnu kupovinu, transport i skladištenje cigareta bez akciznih markica i bez dokumentacije o poreklu robe.

Navode da je on 30. septembra ove godine vozaču kamiona V. T., usmeno naložio da cigarete sa teritorije Kosova, preko Novog Pazara doveze do Borče u Beogradu. Iz tužilaštva preciziraju da je V. T. to i učinio.

Lj. Z., sa druge strane, sumnjiči se da je kao direktor i vlasnik jednog privrednog društva za transport iz Rume, zaključio fiktivni ugovor o zakupu motornog vozila, čime je M. R. stavio na raspolaganje i korišćenje kamion, kako bi bio korišćen za nelegalni prevoz akciznih proizvoda, bez akciznih markica.

KoSSev
Tagovi: PravosuđeŠvercKosovoSrbijaKriminal

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije