Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Beograd: Saslušani uhapšeni zbog krijumčarenja marihuane sa Kosova

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana petorica osumnjičenih za krijumčarenje droge iz Albanije preko Kosova i Metohije, koji su pre dva dana uhapšeni na ...
Image

Sva petorica osumnjičenih, od kojih su dvojica iz Beograda, a trojica iz Prištine, branili su se ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu – navode iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svim osumnjičenima odredi pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema dvojici osumnjičenih i zbog opasnosti od bekstva.

Terete se za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz ovog tužilaštva izneli su istovremeno nešto više detalja o slučaju o kojem je javnost prethodno obavestilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. 

„Sumnja se da su Domi A. (42), Gazmed K. (41) i Dardan M. (49) 16. septembra, u ranim jutarnjim časovima, krenuli sa teritorije Kosova i Metohije ka Beogradu, u vozilu Škoda oktavija bele boje sa diplomatskim oznakama Misije OSCE. Oko 11:30 su se na parkingu u Ulici Bulevara Zorana Đinđića, na Novom Beogradu, našli sa Ivanom Ž. (23) i Stefanom M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli. Odmah potom uhapšeni su Ivan Ž. i Stefan M, dok su se ostala trojica, uočivši policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Avgustina Neta. Tu je, na parkingu, Gazmed K. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa oko 15 kilograma marihuane, u kom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i osumnjičene lišili slobode“ – naveli su. 

Od osumnjičenih je zaplenjeno i više hiljada evra i mobilnih telefona – podsećaju iz tužilaštva.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.