20:20 | 29.09.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

Beogradska delegacija: Nikakav dogovor nije postignutKontradiktorne informacije iz Brisela. Nakon što je iz prištinske delegacije saopšteno da je postignut načelan dogovor u vezi sa krizom na severu Kosova, iz beogradske delegacije navode da nikakav dogovor sa prištinskom stranom još nije postignut.

beogradska-delegacija-nikakav-dogovor-nije-postignut

Foto: EU Observer

"U Briselu je večeras u delegaciji Beograda za Tanjug potvrđeno da nikakav dogovor sa prištinskom stranom još nije postignut", javila je agencija Tanjug.

Kako je Tanjugu rečeno, delegacija Beograda još se nalazi u zgradi Evropske službe za spoljne poslove, a pregovarač Prištine Besnik Bisljimi ranije je napustio je zgradu.

RTS navodi da kako nezvanično saznaje da dogovor nije postignut, a da u prilog tome govori to što je šef srpske delegacije Petar Petković i dalje u zgradi spoljno političke službe na razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Američki ambasador u Beogradu, Entoni Godfri, poručio je da "ovaj posao nije završen", ali i da je postignut dobar napredak, navodeći da je u kontaktu sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evopska i evroazijska pitanja i novim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom. 

Eskobar je takođe danas u Briselu, gde je razgovarao sa Lajčakom i, na odvojenim sastancima, sa predstavnicima Beograda i Prištine. 

"Strane moraju biti fleksibilne i nastaviti sa radom kako bi ovo dovele do cilja. Sada je vreme", dodao je Godfri. 

Podsetimo, nakon što se oglasio šef pregovaračkog tima Prištine, Besnik Besljimi, vodeći portparol EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Peter Stano saopštio je da sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine i dalje nije završen.

"Pregovori se nastavljaju kako bi se pronašlo rešenje za trenutnu krizu na severu Kosova," poručio je Stano na svom zvaničnom Tviter nalogu. 
Tagovi: DijalogEUKosovoSrbijaRegistarske tablice

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije