Besplatno školovanje u Prizrenskoj bogosloviji

Za nove učenike Prizrenske bogoslovije, kao i za one koji već pohađaju nastavu u ovoj obrazovnoj ustanovi - obezbeđeni su besplatno školovanje, udžbenici i internat, saopšteno je iz ...
Image

Zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, Eparhija raško-prizrenska moći će da podmiri sve troškove školovanja učenika, te će tako izaći u susret roditeljima koji su svoju decu poslali u Prizren da se obrazuju, navodi se u saopštenju.

„Iskreno se nadamo da će ovo biti dodatni motiv za mnoge roditelje da svoju decu, koja žele da započnu bogoslovsku školu, pošalju upravo u Prizrensku bogosloviju. Oni će time dati veliki doprinos SPC, pošto je Prizrenska bogoslovija jedan od najvažnijih stubova crkvenog i narodnog života na Kosovu i Metohiji“, poručio je vladika Teodosije.

Vladika Teodosije, koji je ujedno i rektor Prizrenske bogoslovije, istakao je da SPC i država Srbija ulažu velike napore da se očuva srpski narod na Kosovu i Metohiji.

U obnovljenoj Bogosloviji Sv. Kirila i Metodija u Prizrenu, 1. septembra treba da počne nova školska godina.

Tridesetak đaka ove škole, ujedno su i najbrojniji srpski stanovnici carskog grada na Bistrici.

Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine i dala je veliki broj arhijereja, sveštenika, monaha i profesora, koji su obeležili istoriju Srpske pravoslavne crkve.

Nakon ranoviranja 2016. godine, Prizrenska bogoslovija jedna je od najbolje opremljenih škola u Srbiji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.