Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Bilčik: Lopta je u rukama Prištine

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je večeras da je jasno da se, kada je reč o dogovoru Beograda i Prištine o registarskim tablicama, čeka potez Prištine i ...
Image

„'U ovom trenutku kada je reč o registarskim tablicama, jasno je da je lopta u rukama Prištine i mi očekujemo da Priština preduzme akcije. Istovremeno, postoji još toliko otvorenih pitanja koja mogu biti rešena samo ako postoji dobra volja da se prošlost ostavi iza i da se gleda ka budućnosti“, rekao je Bilčik za Tanjug.

Ta budućnost, kako napominje Bilčik, mora da bude evropska i zasnovana na pomirenju i razumevanju da ljudi u regionu moraju da pronađu način da žive jedni pored drugih.

Priština, istakao je Bilčik, mora da shvati da de je pitanje registarskih tablica nešto što je znatno bitnije od samih registarskih tablica.

„Reč je o značajnom i fundamentalnom pitanju za Beograd i mislim da je to nešto što svi razumeju, jer ako se napravi napredak po tom pitanju, uslediće napredak i u drugim pitanjima“, kazao je Bilčik.

„Ja držim palčeve da pregovarački u narednim satima, narednim danima pronađe rešenje koje će smanjiti tenzije u regionu“, rekao je izvestilac EP.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.