Biševac: Skup „Podrži i potpiši ProGlas“ doživeo fijasko u Kosovskoj Mitrovici

Član predsedništva Srpske liste, Nemanja Biševac, ocenjuje da je današnji skup u Kosovskoj Mitrovici „Podrži i potpiši ProGlas“ doživeo fijasko.
Image
Foto: Kontakt Plus (arhiva)

Navodi da je na tribini u Kosovskoj Mitrovici prisustvovalo svega desetak ljudi, a od toga samo nekoliko sa severa Кosova i Metohije.

„Na taj način, naši građani su poslali jasnu poruku da veruju isključivo predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici koja garantuje, mir, budućnost i prosperitet našem narodu na ovim prostorima“, tvrdi Biševac.

Ujedno podseća da je više od 100 profesora sa Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, istaknutih intelektualaca i uglednih ljudi sa ovih prostora “svojim potpisom podržalo predsednika Aleksandra Vučića i listu Srbija ne sme da stane“.

Naglašava da Srbi danas žive nikad teže na ovim prostorima, zahvaljujući, kako kaže, antisrpskom režimu Aljbina Кurtija.

„Nažalost, kvaziopozicionari iz Beograda nikada nisu smogli hrabrosti da za to okrive Aljbina Кurtija, već šta god da se desi okrivljuju sopstvenu državu. Zato Кurti našim predstavnicima zabranjuje ulazak na Кosovo i Metohiju, a istovremeno ovim opozicionarima otvara širom vrata i postavlja crveni tepih, jer Кurti dobro zna da opozicija ima za cilj jedino da podeli i posvađa srpski narod na ovim prostorima“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Tribina Inicijative „Potpiši i podrži ProGlas“ održana je u Kosovskoj Mitrovici i to, kako je prethodno saopšteno, na poziv građana. Govorili su profesor Univerziteta u Beogradu dr Miodrag Jovanović, pisac i izdavač Gojko Božović i programska menadžerka Nove društvene inicijative Milica Andrić Rakić.

Opširnije o tome u posebnoj vesti:

ProGlas u Kosovskoj Mitrovici: Država nam je oteta, građani treba da glasaju za promenu sistema


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.