Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Bisljimi: Moguć sastanak Kurtija i Vučića u oktobru

Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bisljimi rekao je da bi sastanak Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića mogao da bude ...
Image

Bisljimi je, kako prenose prištinski mediji, na skupštinskom Odboru za evropske integracije rekao da se Kosovo žalilo Evropskoj uniji zbog toga što Srbija nije ispunila obaveze predviđene sporazumom o energetici.

„Do sada je bilo napretka samo u obavezama koje ima Regulatorna kancelarija za energetiku, ali ostale tačke još nisu ispunjene. Elektrosever nije ispunio rok od 100 dana. Napisali smo pismo Evropskoj uniji“, rekao je on.

Bisljimi je istakao da je od Evropske unije zatraženo da se sporazum o dokumentima sa Srbijom proširi na prelaze s ostalim državama i dodao da na tome radi i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Srpska kompanija Elektrosever, koja je dobila licencu za distribuciju električne enrgije u opštinama na severu Kosova, još nije ispunila kriterijume za poslovanje koji proizilaze iz Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, dogovorene u okviru dijaloga Prištine i Beograda 21. juna.

Plan za implementaciju energetskih sporazuma predviđa da, ukoliko se dogovorene tačke ne implementiraju u roku od 100 dana od dobijanja licence, kosovski Regulatorni ured za energetiku može da povuče ili suspenduje dozvolu za pružanje usluga distribucije.

Beta/N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.