23:33 | 13.05.2022 Izvor: Beta

Bisljimi optužio Srbiju da zloupotrebljava sastanke u BriseluZamenik kosovskog premijera i šef pregovaračkog tima Prištine, Besnik Bisljimi, optužio je večeras srpsku stranu za zloupotrebu sastanaka u Briselu.

bisljimi-optuzio-srbiju-da-zloupotrebljava-sastanke-u-briselu

Foto: KoSSev

Bisljimi je za kosovske medije rekao da je današnji susret završen neuspehom i da nije postignut sporazum o registarskim tablicama.

 "Nažalost, videli smo čudno ponašanje srpske strane. Kaže da ima ideje, ali ne može da otkrije jer ima političkih problema. Putovanje je bilo potpuno beskorisno jer su očigledno došli u Brisel da kreiraju vest u medijima kako žele da razgovaraju, ali bez ikakve ideje, predloga ili rešenja", rekao je on.

Bisljimi je dalje rekao da postoje laka i moguća rešenja za energetiku, ali da je srpska strana tražila više vremena za konačnu potvrdu.

On je rekao da je Srbija pokušala da na dnevni red stavi pitanje Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO).

"Tražio sam tripartitni sastanak, ali očigledno u trenutku kada je srpska strana bila suočena sa ovim zahtevom, došla je intervencija iz Srbije, kojom su hteli da zloupotrebe stavljanjem nove teme na dnevni red, i rekli da bi to moglo da se desi na tripartitnom sastanku ako u početku govorimo o ZSO, što naravno nismo mogli da prihvatimo jer je dnevni red bio unapred određen", kazao je Bisljimi.

Beta
Tagovi: DijalogSporazum BG - PR

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije