Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Bisljimi: Stigao sam na 100 km od Beograda, vratili me „iz bezbednosnih razloga“

Zamenik kosovskog premijera, Besnik Bisljimi, nije mogao da poseti Beograd i ode na konferenciju o temama koje se tiču Srbije i Kosova, navodi Koha. Kako prenosi prištinski medij, na 100 ...
Image

Prvi zamenik premijera za evropske integracije, razvoj i dijalog i šef pregovaračkog tima Prištine, Besnik Bisljimi čitavu situaciju nazvao je manipulacijom Srbije, prenosi Koha.

„Zahtev za posetu smo uputili pre nedelju dana. Poseta je odobrena. Prešli smo granicu. Približili smo se Beogradu. Tu je došao drugi policijski auto i zaustavio nas i rekao to da iz bezbednosnih razloga ne možemo dalje, da je bezbednost ugrožena“, rekao je Bisljimi ocenjujući da je to sve manipulacija Srbije.

Podsetimo, kako je ranije najavljeno, glavni kosovski pregovarač Besnik Bisljimi trebalo je danas i sutra da boravi u Beogradu kako bi kao uvodničar dao doprinos na konferenciji Foruma za etničke odnose na kojoj će biti reči o evropskim integracijama Kosova i regiona.

Kako je saopšteno iz Foruma, Bisljimi je trebalo da učestvuje na raspravi u okviru „Diplomatskog dijaloga“ na temu “Kosovo i evropska perspektiva regiona”.

Takođe, Bisljimi je u sutra 28. oktobra, trebalo da učestvuje na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji, na panelu posvećenom dijalogu Beograda i Prištine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.