Borel: Dijalog Beograda i Prištine u ključnoj fazi

"Dijalog između Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa uz podršku EU je u ključnoj fazi" - poručio je visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu ...
Image

Borel je poruku uputio na današnjoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku, navedeno je iz Kancelarija Evropske unije na Kosovu. 

Osim da je dijalog u, kako je istakao – ključnoj fazi, Borel je naveo da je EU stranama u dijalogu predstavila predlog kojim bi se proces normalizacije stavio na „čvrst kolosek usmeren ka budućnosti“.

„Ugostiću obe strane u Briselu sledeće nedelje i nadam se da će se konstruktivno angažovati i iskoristiti ovu jedinstvenu priliku“ – dodao je. 

Podsetimo, kosovski premijer Aljbin Kurti i srpski predsednik Aleksandar Vučić, najavljeno je – sastaće se 27. februara u Briselu. Razgovori će se voditi o francusko-nemačkom planu, a srpski predsednik navodi da će jedna od tema biti i Zajednica srpskih opština čije formiranje ističe kao preduslov za dalje korake u dijalogu ka predloženom planu. 

Pročitajte još:

Lajčak: Očekujem da će obe strane u ponedeljak prihvatiti evropski plan

Vučić: U ponedeljak u Briselu ostajemo pri crvenim linijama o pitanjima KiM

Kurti: Na sastanku s Vučićem u Briselu neće biti reči o ZSO

Kurti i Vučić potvrdili učešće na sastanku u Briselu 27. februara


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.