Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Borel i Blinken: Pravo vreme da Srbija i Kosovo naprave značajne korake napred

Potpredsednik Evropske komisije Žozep Borel telefonskim putem razgovarao je sa državnim sekretarom SAD Antonijem Blinkenom. Razgovor je bio usredsređen na sutrašnji sastanak na visokom nivou u ...
Image

Borel je upoznao Blinkena sa najnovijim dešavanjima u vezi sa procesom normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, izneo je svoja očekivanja od sastanka u Ohridu i podvukao značaj napretka u dijalogu za evropske aspiracije obe strane – navode iz ove službe EU: 

„Obojica su se složili da je ovo pravo vreme da se naprave značajni koraci napred u interesu EU integracija Kosova i Srbije“ – navode iz EEAS.

Borel se takođe zahvalio na podršci SAD u procesu normalizacije, a posebno kada su u pitanju Sporazum o putu ka nomalizacij odnosa i proces koji je doveo do sastanka na najvišem nivou, koji će Borel sutra održati sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Pored sutrašnjeg sastanka u Ohridu, Visoki predstavnik EU i Potpredsednik Evropske komsije razgovarao je sa Blinkenom i o situaciji u Etiopiji i Energetskom savetu SAD-EU. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.