Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Borel: U Ohridu sporazum nije potpisan iz pravnih razloga, obe strane se složile da izjava predstavlja njihovu posvećenost da ispune obaveze

Sporazum u Ohridu nije potpisan iz pravnih razloga, ali su se obe strane složile da izjava data nakon sastanka predstavlja "njihovu posvećenost tome da u potpunosti ispune obaveze koje proizilaze ...
Image

„Naglasio bih da će dogovorene odredbe biti inkorporirane u integralni put ka EU, za Srbiju kroz Poglavlje 35 njenog pregovaračkog poglavlja, a za Kosovo kroz Specijalnu grupu za normalizaciju“ – dodao je Borel. 

On je naveo i da će to biti „konkretan“ i „eksplicitan pokazatelj“ posvećenosti putu ka EU.

„I mi ćemo pažljivo pratiti primenu. Države članice su istakle svoju podršku i u tom smislu ja pokrećem taj proces“, naveo je Borel.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti postigli su 18. marta, u Ohridu, dogovor o aneksu sprovođenja Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

Srpski predsednik insistira na tome da nije ništa potpisao, kao i da neće sprovesti sve što je predviđeno dogovorom, iako je  27. februara, u Briselu, prihvatio tekst predloga sporazuma, kao i aneks u Ohridu. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.