Božićni konvoj iz Francuske stigao u srpske enklave

Uprkos tenzijama i blokadama, i ove godine, tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" stigao je u srpske enklave na Кosovu i Metohiji.
Image

To je na svom Tviter nalogu saopštio francuski humanitarac Arno Gujon.

“Deset volontera ‘Solidarite Kosovo’, organizacije koju sam osnovao 2005. godine, dopremili su 12 tona pomoći čija vrednost prelazi 90.000 evra. Pored nove odeće i obuće, igračaka za decu, školskog pribora i šporeta za ogrev, naši volonteri pristigli iz gradova širom Francuske, podeliće 48 koza, 40 ovaca i pet krava za porodice koje se bave stočarstvom na Kosovu i Metohiji”, precizirao je Gujon.

Gujon je podsetio da je ova organizacija već 18 godina prisutna na KiM, u vreme božićnih i novogodišnjih praznika uz Srbe koji žive izolovano i usamljeno u enklavama. 

“Ova godina je ipak drugačija jer vlada velika napetost na terenu i oseća se u razgovorima sa meštanima velika zabrinutost a ponekad i strah. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer ona predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti”, naveo je Gujon.

Dodao je da je ovo 50. jubilarni božićni konvoj ove humanitarne organizacije. 

“To je brojka za ponos i motiv da nastavimo još jače”, poručio je Arno Gujon.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.