Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Branko Ružić podneo ostavku

Ministar obrazovanja Srbije, Branko Ružić, podneo je neopozivu ostavku na ovo ministarsko mesto.
Image

„U smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, profesionalan u obavljanju svih dosadašnjih javnih dužnosti, kao roditelj i građanin Republike Srbije, koja mi je uvek na prvom mestu, a u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi, doneo sam jedinu racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima. Podnosim neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvete u Vladi Republike Srbije“ – naveo je Ružić u svojoj ostavci.

Dodaje da je svoju ostavku ponudio istog dana kada se dogodilo masovno ubistvo u osnovnoj školi u Beogradu. 

„U svetlu kataklizmične tragedije koja je zadesila našu državu i njene građanke i građane u OŠ Vladislav Ribnikar, koristim priliku da još jednom u neizrecivom bolu izrazim najdublje saučešće najmilijima postradalih, da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto nikada više ne ponovi. Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši“ – naveo je.

„Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi“ – dodao je. 

Kompletan sadržaj ostavke pročitajte u nastavku. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.