09:29, 06.08.2020Izvor: Novosti

Brčko distrikt izdvojio 10.000 KM za Dnevni centar u Kosovskoj MitroviciIzražavajući zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa predsednikom Odbora za pomoć Srbima na Kosovu, Miloradom Arlovim, gradonačelnik Siniša Milić je podsetio da je Brčko distrikt BiH za izgradnju Dnevnog centra “9. januar” u Severnoj Mitrovici donirao 10.000 konvertibilnih maraka, pišu Novosti.

brcko-distrikt-izdvojio-10000-km-za-dnevni-centar-u-kosovskoj-mitrovici

Foto: Novosti

“Ovo je više simbolički čin da i mi odavde uputimo podršku deci na Kosovu i Metohiji, da ostanu i opstanu na svojim ognjištima. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima onima koji su u institucijama vlasti u Brčkom podržali predlog Kancelarije gradonačelnika, budući da su ovo sredstva iz rebalansa budžeta“,  naglasio je gradonačelnik Milić, pišu “Novosti”.

Zahvaljujući se predsedniku Odbora Arlovu, brčanski gradonačelnik mu je pružio punu podršku za ovu i sve druge akcije koje vodi Odbor.

“Ova donacija nije prva pomoć stradalnom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, koja je prikupljena i poslata iz Brčkog i ovo je simboličan način da se zahvalimo za sve ono što je Republika Srbija činila našem narodu u proteklim godinama. Podsetiću da je Republika Srbija, posredstvom Vlade Republike Srpske, donirala million maraka za izgradnju obdaništa u naselju Ilićka. Ja se nadam da će do kraja godine obdanište biti u funkciji“,  rekao je Milić, izražavajući nadu da će  biti u prilici da se i lično uveri u završetak radova na Dnevnom centru u Severnoj Mitrovici.

Uručujući prigodan poklon gradonačelniku Miliću, predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov je rekao da je došao da se zahvali gradonačelniku Miliću i Vladi Brčko distrikta BiH za dragocenu pomoć za izgradnju Dnevnog centra, u kome će biti smešteno preko 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

“Brčko je u ovoj teškoj situaciji izdvojilo 10.000 maraka. To je dosta velika pomoć i ja bih iskoristio ovu priliku da pozovem sve lokalne zajednice u RS i sve druge koji mogu da pomognu da do kraja godine izgradimo ovaj dnevni centar. Za njegovu izgradnju do sada je prikupljeno nešto manje od 200.000 evra, a potrebno je još 80.000 evra. Uprkos pandemiji koja nas je omela verujem da ćemo do kraja godine završiti ovaj Dnevni centar“, precizirao je Arlov, dodavši da je Brčko 23. lokalna zajednica iz RS koja je pomogla izgradnju Centra.

On se zahvalio SPKD “Prosvjeta” iz Brčkog, koje podržalo Odbor u sprovođenju više akcija pomoći srpskom narodu na Kosovu, posebno što učestvuje u projektu spajanja srpske dece sa Kosova sa decom u Republici Srpskoj.

Predsednik Odbora Milorad Arlov do kraja godine je najavio izdavanje knjige sa naslovom “Humano srce Srpske”, koja će sadržati sve akcije pomoći srpskom narodu Kosova u proteklih 13 godina, koliko Odbor postoji, kao i akciju prikupljanja poklon paketića za novogodišnje i božićne praznike za decu Kosova i Metohije, pišu Novosti.
 


Tagovi: DonacijaNovacMilorad ArlovKosovoPomoćRepublika Srpska

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije