„Brezovica 6“: Jednomesečni pritvor za sedmoro uhapšenih

Osnovni sud u Uroševcu odredio je jednomesečni pritvor sedmorici osumnjičenih u predmetu „Brezovica 6“ koji su pre dva dana privedeni. 
Image

Sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela zatražio je od tužioca da odredi meru pritvora sedmorici osumnjičenih: B.L., Š.Š., G.B., S.S., L.V., G.S. i S.S., predlog je usvojen kao osnovan i određena im je mera pritvora u trajanju od jednog meseca za svakog ponaosob, u skladu sa zakonskim odredbama Zakona o krivičnom postupku, zbog osnovane sumnja da su okrivljeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret – navode iz uroševačkog suda.

Podsetimo, u akciji „Brezovica 6“, koju je Kosovska policija sprovela u Prištini, Kosovu Polju i Podujevu, uhapšeno je sedam lica koja se sumnjiče za davanje i primanje mita i trgovinu uticajem. 

Kosovski mediji izvestili su i da je među privedenima odbornik pokreta Samoopredeljenje u Prištini. 

Tužilaštvo u Uroševcu je poslednjih meseci u više navrata sprovodilo akcije u vezi sa slučajem Brezovica.

U prvoj grupi uhapšenih, krajem prošle godine, zbog ovog slučaja uhapšen je i nekadašnji gradonačelnik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.

On je osumnjičen da je primao novac i poklone, kako bi postupao u suprotnosti sa svojim nadležnostima, odnosno učestvovao u izdavanju dozvola za izgradnju objekata u Nacionalnom parku Šar planina.

Upravo je jedan od privedenih u najnovijoj akciji L.V. osumnjičen da je, kako je javio Kallxo, Nikoliću dao 40,000 evra kako bi mu omogućio izgradnju pet vikendica u parku „Šara“ na Brezovici.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.