Brisel: 18. i 19. januara sastanak Vojnog komiteta NATO-a, diskusija i o situaciji na Kosovu i KFOR-u

Vojni komitet NATO-s sastaće se 18. i 19. januara u Briselu. Razgovaraće se, između ostalog, o situaciji na Kosovu i KFOR-u. 
Image

„Na prvoj sednici drugog dana sastaće se načelnici odbrane sa svojim operativnim partnerima u kosovskim snagama (KFOR) – Jermenijom, Austrijom, Finskom, Irskom, Moldavijom, Švedskom, Švajcarskom i Ukrajinom. Razgovori će se koncentrisati na situaciju na terenu, bezbednosno okruženje i misiju KFOR-a“ – navodi se u saopštenju NATO-a.

Sastankom će predsedavati admiral Rob Bauer, predsednik Vojnog komiteta, kome će prisustvovati saveznički šefovi odbrane i njihove kolege iz Finske i Švedske. Njih će podržati general Kristofer Kavoli, vrhovni komandant savezničkih snaga za Evropu (SACEUR) i general Filip Lavin, vrhovni komandant savezničkih snaga za transformaciju (SACT), koji će voditi sednicu.

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, pridružiće se Vojnom komitetu na prvoj sednici kako bi se izneli najnoviji politički ciljevi i razgovarali o bezbednosnim izazovima sa kojima se Alijansa suočava.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.