Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Brnabić: Na ivici smo oružanog sukoba zbog poteza Prištine

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, pozvala je nevladine organizacije, koje su deo Nacionalnog konventa da se "oglase povodom torture koju proživljavaju Srbi na Kosovu i Metohiji".
Image

Ana Brnabić je, na sednici Nacionalnog konventa o EU u Skupštini Srbije, istakla da u ovom trenutku svi treba da daju sve od sebe da se sačuva mir na Kosovu i Metohiji.

„Mi smo na ivici oružanog sukoba zahvaljujući jednostranim potezima Prištine. Organizacije civilnog društva, molim vas da se oglasite povodom torture koju proživljavaju Srbi na KiM. Moramo zajedno da sačuvamo mir“, poručila je Brnabić.

Upitala je gde je na evropskom kontinentu moguće da 12 dana nemate informaciju o uhapšenom čoveku, navodeći da je reč o Dejanu Pantiću.

„Niko ne zna gde je, ne zna se da li je primio terapiju. Porodica ne može da se čuje sa njim. Na sve to se javlja šef Euleksa koji kaže da ne znaju gde je. A šta vi radite na KiM? Koliko je to vama ljudski u redu“, upitala je srpska premijerka.

Podsetila je da je hapšenje Dejana Pantića, pored očuvanja Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, razlog zbog čega su Srbi na barikadama.

„Koliko god da se razlikujemo treba da instistiramo na ljudskim pravima i da damo šansu miru. Drugačije će reagovati kada čuju vas. Molim vas, to su stvari koje su nam važne za mir i evropske integracije“, istakla je Brnabić.

Tanjug/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.