Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Brnabić: Nema dogovora sa Prištinom, neka implementiraju sporazume

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je da sa Prištinom nije postignut bilo kakav dogovor o tablicama i istakla da i Srbi sa Kosova i Metohije i Beograd traže da se potpisano implementira i ...
Image

Ana Brnabić je istakla da je Beograd zabrinut, jer ne vidi kod Prištine plodove razgovora sa EU i SAD.

„Aljbin Kurti priča da Briselski sporazum ne postoji. To su loši signali. Taj sporazum postoji i potpisano treba poštovati“, rekla je Ana Brnabić za Tanjug, posle otvaranja prostora IT kompanije „Luxoft“ u Beogradu.

Istakla je i da Beograd očekuje da razgovori koje EU i SAD imaju sa Prištinom, urode plodom.

Podsetila je da je vladavina prava evropski princip, te da se on očituje i u implementaciji potpisanog, a da je Beograd svoje obaveze davno izvršio.

Navela je i da su po dogovoru o tablicama iz 2021. godine uvedeni stikeri, te da je dogovoreno da se to neće menjati bez dogovora obe strane, što je Priština jednostrano prekršila.

Odgovarajući na prištinsko spominjanje 20 modaliteta, Brnabić je rekla da oni mogu da imaju „i 120 modaliteta“.

„Ne zanima me to. Priština treba da implementira potpisano“, poručila je Brnabić.

Nikakav dogovor o tablicama niti povratku Srba u institucije nije postignut, naveli su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako su najavili iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini, od 21. novembra kreće novčano kažnjavanje onih koji ne odluče da preregistruju vozila. Kazna je 150 evra.

Tanjug/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.