13:53, 13.08.2020Izvor: N1

Brnabić o Goraždevcu: Jedan od najprljavijih i najstrašnijih zločinaPredsednice Vlade Srbije Ane Brnabić je, povodom 17 godina od zločina u Goraždevcu, izjavila da Srbija nikada neće zaboraviti decu, ni stepen okrutnosti zločina, niti će prestati da traži pravdu za decu i njihove porodice.

brnabic-o-gorazdevcu-jedan-od-najprljavijih-i-najstrasnijih-zlocina

Foto: Tanjug

"U selu Goraždevac, 13. avgusta 2003. godine, pre punih 17 godina, počinjen je jedan od najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina – pucano je na decu dok su se igrala i kupala u reci Bistrici", podsetila je Brnabić u saopštenju.

U Goraždevcu su ubijeni Pantelija Dakić, koji je tada imao samo 12 godina i Ivan Jovović, 19-godišnjak, a ranjeno je troje dečaka - Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Đorđe Ugrenović i jedna devojčica - Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina.

"I, kao što je jednom rekao otac ubijenog Pantelije Dakića, 'nije ovo običan zločin', pucati sa 78 metaka u decu koja se kupaju u reci. Ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osećaju bahatosti i sigurnosti da se ovakav zločin neće kazniti i da ubice neće odgovarati na Kosovu i Metohiji, koje je tada već godinama bilo pod međunarodnom upravom i gde su mir i bezbednost 'garantovale' međunarodne snage", navela je Ana Brnabić.


Tagovi: Ana BrnabićGodišnjicaGoraždevac

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije