15:07 | 26.02.2023 Izvor: FoNet, Tanjug, RTS

Brnabić: Težak dan za Srbiju u Briselu, očekujem formiranje ZSO



Premijerka Srbije, Ana Brnabić, istakla je povodom sutrašnjih pregovora s Prištinom u Briselu da to sigurno neće biti lak dan, ali da su "crvene linije" Srbije jasne, a to su nepriznavanje Kosova i nedavanje saglasnosti za ulazak Kosova u UN. Brnabićeva očekuje posle razgovora u Briselu formiranje Zajednice srpskih opština.

brnabic-tezak-dan-za-srbiju-u-briselu-ocekujem-formiranje-zso

Foto: Tanjug

Ana Brnabić je obišla rekonstruisano omladinsko pozorište "Dadov" i tom prilikom istakla bezrezevnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću pred sutrašnji put u Brisel.

Srpska premijerka je istakla da posle ove runde razgovora u Briselu očekuje formiranje Zajednice srpskih opština nakon deset godina.

"Verujem da će predsednik Aleksandar Vučić umeti da sačuva nacionalne interese države Srbije", naglasila je premijerka Srbije.

Ona je rekla da je Vučić, da je želeo da prizna Kosovo i kapitulaciju, trebalo samo da ne radi ništa, jer su njegovi prethodnici "prodali, kapitulirali, izdali i dali ono što im niko nije tražio".

"Sigurno je da sutra neće biti ni malo lak dan, ali sam i srcem i dušom uz predsednika Aleksandra Vučića. Oni koji su dali i ono što im niko nije tražio dok su bili na vlasti, zaista ne bi trebalo ništa da spočitavaju predsedniku Vučiću", rekla je Brnabićeva.

Oni bi sada, kako je istakla, "dok se predsednik Vučić bori za naše nacionalne interese i za mir i stabilnost", kako kaže, zaista trebalo da zaćute.

"Nemaju oni pravo da bilo šta spočitavaju predsedniku Republike koji se izborio da pitanje KiM ponovo bude na dnevnom redu. Verujem da će sve oči biti uprte u njega te da sutra moramo svi biti jedinstveni", kaže predsednica Vlade Srbije.

U vezi s pismom Francuske, Nemačke i Italije upućenom predsedniku Srbije, rekla je da je to pismo upućeno u Predsedništvo i da nije u redu da ga komentariše.

Brnabićeva je navela da ove godine ni predsednik SAD Džozef Bajden u čestitki za dan državnosti nike rekao da dijalog vodi u međusobno priznanje.

FoNet, Tanjug, RTS




Tagovi: DijalogAna BrnabićSporazum BG - PRBriselZSO

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije