Brnabić u Bukureštu: Srbija ceni principijelan stav Rumunije o Kosovu

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, sastala se danas u Bukureštu s predsednikom Vlade Rumunije Nikolaeom Ćukom, ocenivši tom prilikom da dve zemlje nastavljaju da jačaju sveukupnu ...
Image

Brnabićeva je navela da je cilj i da se ekonomska saradnja dveju zemalja podigne na još viši nivo, dodavši da će se raditi na projektnom i povezivanju privrednih komora dveju zemalja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Srpska premijerka je naglasila da Srbija veoma ceni i zahvalna je Rumuniji na principijelnom stavu povodom pitanja Кosova i Metohije.

“Mir i stabilnost su naš cilj”, poručila je ona i dodala da se nada skoroj poseti premijera Rumunije Nikolaea Ćuka Srbiji.

Predsednica Vlade Srbije nastavlja posetu Bukureštu učešćem na Minhenskom sastanku lidera na temu „Stabilna veza: Promovisanje povezanosti Zapadnog Balkana”, koji se održava u okviru predstojeće Minhenske bezbednosne konferencije.

Minhenski sastanci lidera su poseban format Minhenske bezbednosne konferencije, koji okupljaju oko 50 zvaničnika na visokim pozicijama kako bi razgovarali o aktuelnim izazovima i međunarodnoj bezbednosnoj politici.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.