13:47 | 19.03.2023 Izvor: Tanjug, Politika

Brnabićeva: Nedvosmisleno je da će ZSO morati da se formira„Čini mi se da je sada, posle razgovora u Ohridu, nedvosmisleno da će Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji morati da bude formirana i da je to prva tačka svih daljih implementacionih sporazuma, te da je potpuno jasno da će to morati da se uradi u skladu sa sporazumima potpisanim 2013. i 2015. godine”, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

brnabiceva-nedvosmisleno-je-da-ce-zso-morati-da-se-formira

Foto: Tanjug

Srpska premijerka je u intervjuu za Tanjug na putu od Beograda do Novog Sada u vozu „Soko”, čija se godišnjica prvog putovanja danas svečano obeležava, rekla da će formiranje takve ZSO biti rezultat rada, napora i borbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pre deset godina i tokom protekle decenije kao i danas.

„Ja želim da mu zahvalim od sveg srca na tome što vodi teške razgovore i ne ustukne ni korak i bori se da nam obezbedi mir i stabilnost i da mi kao Vlada možemo da radimo na podizanju kvaliteta života građana”, rekla je Brnabićeva.

Posebno je istakla da je Vučić bio direktan i da nije okolišao da kaže „šta su naše crvene linije”.

Brnabićeva je naglasila da su mir i stabilnost neophodni i za završetak započetih infrastrukturnih projekata, jer „bez dugoročnog mira i stabilnosti ne možemo da napredujemo i privlačimo investicije”.

„Sve se ovo finansira iz budžeta Srbije i ako neko da kredit, on mora da se vrati, a grantovi poput onog koji smo dobili od Evropske unije za deonicu do Niša se ne dobijaju tako lako. Prema tome, neophodne su nam investicije i nova radna mesta da bi mogli da gradimo”, rekla je srpska premijerka, uz ocenu da „nam je svaki dan mira veliki kao život”.

Politika
Tagovi: Ana BrnabićSporazum BG - PRAleksandar VučićZSOFrancusko-nemački predlog

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije