18:48, 28.11.2019Izvor: RTS / Kosovo Online

Broj poginulih u zemljotresu u Albaniji porastao na 46Povećava se broj žrtava nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju. Prema poslednjim podacima albanskog Ministarstva odbrane poginulo je najmanje 46 ljudi.

broj-poginulih-u-zemljotresu-u-albaniji-porastao-na-46

Foto: RTS

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je pogodio Albaniju se povećao. Iz Ministarstva odbrane su potvrdili da je na području nekadašnjih močvara pronađeno još četiri tela.

Identitet žrtava za sada nije poznat, a njihova tela su prebačena u Drač.

Albaniju je pogodio još jedan zemljotres jačine 5,1 jedinice Rihterove skale. Zemljotres je pogodio šire područje Drača, gde je oštećena bolnica. Građani u Tirani su izašli na ulice. Potres se osetio i u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Epicentar je bio je na dubini od dva kilometra, a zabeležen je 25 kilometara od Drača odnosno 48 kilometara od glavnog albanskog grada Tirane.

Potres se dogodio u Jadranskom moru, a prema prvim informacijama izazvao je novu zabrinutost i strah kod Albanaca koji već dve noći ne spavaju mirno, a hiljade ljudi boravi van svojih domova.

Među žrtvama zemljotresa i verenica sina premijera Edija Rame

Vest o smrti verenice potvrdio je i Gregor Rama, prenosi Kosovo Online.

"Među mnogim žrtvama te prirodne katastrofe, ispod ruševina nađena je moja verenica, zajedno sa njenim bratom, mamom i tatom“, napisao je Gregor Rama na Instagramu.

Kristi Reci (1995), koja je poginula u zemljotresu, diplomirala je dermatologiju na Univerzitetu u Tirani, prenosi Kosovo online.

Kako navodi portal, čak ni Edi Rama nije mogao da suzdrži suze kad ga je upitan o vesti koju mu je preneo njegov sin. Premijer Albanije je poručio da ne želi da priča o stvarima koje su lične.


Tagovi: AlbanijaZemljotresEdi Rama

Povezane vesti
Najčitanije


14:17, 28.11.2019


Najnovije