10:53, 02.12.2019Izvor: Beta / KoSSev

Čadež pozvao srpske kompanije da pomognu Albaniji posle zemljotresaPredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, pozvao je srpske kompanije da pomognu albanskom stanovništvu i privredi pogođenim  prošlonedeljnim razornim zemljotresima, prenosi Beta.

cadez-pozvao-srpske-kompanije-da-pomognu-albaniji-posle-zemljotresa

Foto: Digitalsummitwb6

"Posle prve, urgentne podrške, naredni korak biće pomoć u obnovi porušenih i oštećenih objekata, a već u sredu, 4. decembra, otputovaću u Albaniju kako bismo sa kolegama iz Unije trgovinskih i industrijskih komora Albanije i nadležnim predstavnicima albanske vlade dogovorili konkretne aktivnosti“, najavio je Čadež, saopštila je PKS.

PKS je, po rečima Čadeža, već odvojila novac za pomoć Albaniji i pozvala članice da pomognu.

U saopštenju je navedeno i da je Evrokomorama upućena inicijativa da se u humanitarnu akciju uključe i evropske komore koje okupljaju više od 20 miliona preduzeća.

U ime Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke, čiji je Čadež predsednik, na solidarnost su pozvane i kompanije iz celog regiona.

"Dnevno smo u kontaktu sa Unijom trgovinskih i industrijskih komora Albanije, koja je koordinator prikupljanja pomoći u Albaniji i ostalim nadležnim albanskim institucijama“, rekao je Čadež.

Dodao je da je PKS na raspolaganju srpskim privrednicima za sve dodatne informacije kako bi srpska privreda uputila pomoć koja je najpotrebnija i onima kojima je najpotrebnija.


Tagovi: AlbanijaPrivreda

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije