13:15, 27.09.2020Izvor: Novosti, Tanjug, Blic

Čadež: Vašingtonski sporazum već u novembru donosi prva sredstva iz američkih fondovaPredsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je otvaranjem regionalne kancelarije Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) u Beogradu praktično počela realizacija Vašingtonskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

cadez-vasingtonski-sporazum-vec-u-novembru-donosi-prva-sredstva-iz-americkih-fondova

N1

“To će privredi vrlo brzo doneti vidljive, konkretne koristi. Prva sredstva iz američkih fondova, kako je najavljeno, mogla bi da budu na raspolaganju već krajem novembra. I to onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnija – malim i srednjim preduzećima”, rekao je Čadež u intervjuu za Novosti.

Na pitanje da li je utanačeno sve oko otvaranja predstavništva PKS u Jerusalimu, Čadež je odgovorio da će prostor u jerusalimskom Margalit startap sitiju PKS biti na raspolaganju od 1. oktobra.

“S Vladom Srbije ubrzano radimo na preciziranju svih formalno-pravnih i tehničkih detalja i sprovođenju potrebnih procedura za otvaranje zajedničke kancelarije koja će se baviti razvojem ekonomskih veza sa Izraelom, posebno saradnje u oblasti inovacija”, rekao je Čadež.


Tagovi: SADPKSMarko ČadežEkonomija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije