16:41 | 09.07.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

U autobusu koji saobraća na liniji KM-BG carinici otkrili 30.000 cigareta



Carinici su u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 30.000 komada cigareta prilikom dubinske kontrole na putu Raška - Kraljevo, saopšteno je iz Uprave carina.

carinici-otkrili-30000-cigareta-u-fabrickoj-supljini-autobusa

Uprava carina

Prekršaj je otkriven u utorak tokom vanredne kontrole, oko 2h posle ponoći, kod mesta Varevo. Autobus je saobraćao na liniji Kosovska Mitrovica - Beograd.

Vozač autobusa, tridesetogodišnji državljanin Srbije, rekao je u svoje i u ime dvadesetak prisutnih putnika da nemaju ništa što bi trebalo prijaviti carinskoj kontroli.

Međutim, kada je izvršen detaljan pregled autobusa, utvrđeno je da je fabrička šupljina iznad prednjeg levog točka ispunjena pakovanjima cigareta.

Da bi se doprlo do vrlo nepristupačnog skrivenog sadržaja, bilo je neophodno da se najpre skine poklopac na fabričkoj šupljini, koji se nalazi ispod prednjih sedišta u unutrašnjosti autobusa, navodi se u saopštenju.

Kada je to urađeno, iz tajnog bunkera izvađeno je 150 boksova cigareta marki "Marlboro", "King" i "Donatela", delom bez akciznih markica, a delom sa akciznim markicama Kosova.

Cigarete će biti zadržane do okončanja prekršajnog postupka, pokrenutog protiv vozača pred nadležnim sudom, navode u Upravi carina.




Tagovi: Uprava CarinaŠverc

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije