10:55 | 19.05.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Atić položio zakletvu: Već smo počeli sa radom(Vest je ažurirana) Na svečanoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica, novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice, Erden Atić, položio je zakletvu i zvanično stupio na tu funkciju. Za njegovu zamenicu, izabrana je Katarina Ađančić.

ceka-se-polaganje-zakletve-novoizabranog-gradonacelnika-severne-mitrovice

Kontakt Plus radio

15.18 - Suzana Trajković nakon razogovora sa Atićem: Tražila sam da se Slađan brani sa slobode

Nakon sastanka sa Atićem, Suzana Trajković je izjavila da je sa njim razgovarala o uslovima lečenja i zdravstvenom stanju svog supruga Slađana Trajkovića koji se nalazi u pritvoru.

"Pričali smo o njegovom kućnom pritvoru da bi mogao da se leči, jer Slađan je u tako lošem stanju. Mi smo prekjuče bili. Noge su mu u ranama, to je sve inficirano, od šećera ne može da zaraste, plašimo se za njegovo zdravstveno stanje", rekla je Trajkovićeva i dodala da je zatražila od gradonačelnika da se povede računa o tužiteljki koja, kako je rekla, krši zakon ispitujući svedoke po kućama. Slađan i njegov advokat su uporno tražili da se svedoci dovedu u sud", kazala je ona dodajući da je od gradonačelnika tražila da se Slađan pusti da se brani sa slobode.

13.30 - Atić: Već smo počeli sa radom 

Novi gradonačelnik Severne Mitrovice poručio je u drugom obraćanju medijima da je već počeo sa radom. 

"Danas kao gradonačelnik već pre nekoliko minuta smo počeli sa sastancima, imali smo jednu gospođu u kabinetu, koja je imala jedan problem. Već smo počeli sa radom", kazao je, pozivajući, kako je rekao, sve građane da dođu i da svoje probleme i ideje podele sa njim.

"Sa našom novom ekipom ćemo se truditi da nađemo rešenje i da imamo jedan bolji život kao građani Severne Mitrovice" - dodao je. 

12.26 - Ugljanin pozvao okupljene građanke na razgovor sa Atićem, prihvatila samo supruga Slađana Trajkovića

Predsedavajući SO Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin, prišao je okupljenim građankama i ponudio im razgovor sa gradonačelnikom. One su odbile razgovor, uz objašnjenje da ne priznaju novog gradonačelnika, kao ni opštinu.

"Mi imamo stvarno mnogo problema gospodine. Znači mi smo došli ovde da izrazimo nezadovoljstvo... Sin mi je ranjen od strane ROSE" - rekla je jedna od građanki.

Na razgovor je pristala jedino supruga Slađana Trajkovića, koja se trenutno nalazi na sastanku sa novoizabranim gradonačelnikom. 

U međuvremenu, okupljene građanke su se razišle.

12.06 - Okupljeno tridesetak građanki u neposrednoj blizini zgrade opštine

Očekuje se izlazak gradonačelnika iz zgrade opštine. U neposrednoj blizini, okupljeno je tridesetak žena, bivših službenica opštine Severna Mitrovica i zaposlenih u srpskim institucijama. Prisutna je i supruga Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je uhapšen 16. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali zbog sumnje da je navodno učestvovao u ratnom zločinu 1999. godine.

11.55 - Ugljanin: Kao skupština ćemo raditi na dobrobit svih zajednica

Predsedavajući Skupštine opštine Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin, izjavio je da će ovo telo raditi u skladu sa zakonima o lokalnoj samoupravi i na dobrobit svih zajednica.

11.41 - Ađančić: Rešeni smo da imamo dobar tim i dobru saradnju sa građanima 

"Mislim da je vreme da konačno sednemo i da se zajedno dogovorimo šta su prioriteti naših garđana, jer naši građani zaslužuju da im se olakša i ulepša život. Da konačno počnemo da sređujemo nešto i da radimo nešto. Puno se problema nagomilalo u svim segmentima – od komunalnih, pa nadalje. Sami znate o događajima koji su pratili i ovu zimu i ovo proleće", kazala je zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Katarina Ađančić.

"Rešeni smo da imamo jedan dobar tim i dobru saradnju sa građanima da zajedno odradimo sve što može da se sredi", poručila je.

11.36 - Atić: Radiću na dobrobit svih zajednica

Novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice, Erden Atić, izjavio je nakon polaganja svečane zakletve, da će svoju funkciju obavljati u skladu sa zakonima o lokalnoj samoupravi i na dobrobit svih zajednica.

"Neću se obazirati na izjave bilo kojih zvaničnika, već ću raditi na dobrobit svih zajednica", poručio je prvi albanski gradonačelnik Severne Mitrovice.

11.20 - Atić položio zakletvu za gradonačelnika Severne Mitrovice

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica, novoizabrani gradonačelnik Severne Mitrovice, Erden Atić, položio je zakletvu.

Očekuje se njegovo obraćanje.

11.14 - Novinarima nije dozvoljen ulazak u skupštinsku salu

Osim kamermana, jednom delu novinara nije dozvoljen ulazak u skupštinsku salu, gde će novoizabrani gradonačelnik položiti zakletvu, čak i onima koji snimaju telefonom, među kojima se nalazi i naša reporterka. Oni sednicu prate preko uživo uključenja.

10.58 - Okačena kosovska zastava na zgradu opštine

Pred samo polaganje zakletve, na zgradu Opštine Severna Mitrovica, aktivisti Samoopredeljenja, okačili su kosovsku zastavu. Na ceremoniju polaganja zakletve, pristigao je i kosovski ministar administracije i lokalne samouprave, Eljbert Krasnići.

10.54 - Čeka se polaganje zakletve novoizabranog gradonačelnika Severne Mitrovice

Čeka se polaganje zakletve novoizabranog gradonačelnika Severne Mitrovice, Erdena Atića, koji je upravo pristigao u zgradu opštine.

Kako je ranije najavljeno, svečano polaganje zakletve zakazano je za 11.00 sati u skupštinskoj sali.

Ispred zgrade opštine, nalazi se veliki broj medija, kako srpskih, tako i onih koji izveštavaju na albanskom jeziku.

U Bošnjačkoj mahali primetan je veliki broj službenika policije, a nekoliko njih je raspoređeno i ispred same opštine.

Erden Atić je na vanrednim lokalnim izborima 23. aprila ispred Samoopredeljenja osvojio oko 550 glasova ili 66 odsto. Izlaznost na ovim izborima je bila 3,47 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak.

Izbori u četiri opštine na severu Kosova, održani su nakon što su gradonačelnici sa severa Kosova, podneli ostavke novembra prošle godine.
Tagovi: SkupštinaMitrovica

Povezane vesti


Najčitanije


21:47 | 24.05.2023


Najnovije