Čestitke povodom božićnih praznika

Predstavnici institucija, političkih partija i humanitarnih organizacija uputili su pravoslavnim vernicima čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića.
Image

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uputio je božićnu čestitku svima koji se danas raduju Hristovom rođenju.

„Božićni praznici su prilika da se osvrnemo na tradicionalne vrednosti hrišćanstva. Neka vam današnji praznik donese radost, zdravlje, porodičnu sreću i blagostanje. Osnova svega je dobra promisao. Nastavite da uklanjate nesporazume, širite ljubav, čistotu i dobrotu. Svesni sadašnjeg trenutka, nastojmo da se popravljamo, opraštamo i verujemo u bolje sutra. Sačuvajmo mir u duši, a vaspitanjem naše dece sačuvaćemo veru i tradiciju. Jedino zajednički i složni uspećemo u svojim namerama zarad boljitka ljudi koji žive na ovom prostoru“, poručio je Spirić.

Predsednik Srpske liste, Goran Rakić, poželeo je mir i blagostanje svim pravoslavnim vernicima.

„Neka nam Gospod da snage da se izborimo sa svim izazovima, kako nam bi nam naredni dani bili dani blagostanja. Želim vam mir, ljubav i napredak“, piše u Rakićevoj čestitki.

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, čestitao je Božić svima koji ovaj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

„Neka vam Hristovo rođenje donese mir koji toliko želite, kako biste živeli dostojanstveno kao sav civilizovani narod, jer to zaslužujete. U zdravlju i sreći da ovaj veliki praznik provedete mirno u pravoslavnim hramovima na Kosovu i Metohiji sa svojim porodicama i prijateljima. Da vas svake godine sve više ima, zdrava deca vam se rađala“, naveo je Arlov.

Čestitku pravoslavnim vernicima uputila je i kosovska predsednica Vjosa Osmani.

„Želim da najsrdačnije čestitam svima vama koji slavite ovaj praznik! Neka ljubav, mir i sloga ispune vaša srca i domove. Praznici poput Božića su u funkciji ljubavi i solidarnosti među ljudima. Tolerancija je tradicionalna vrednost našeg društva, tako da ne samo na ovaj dan, treba da podržavamo jedni druge i da u isto vreme gajimo više nade, vere i hrabrosti. Neka sreća, zdravlje i blagostanje uvek budu sa vama“, poruka je Osmanijeve.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.