08:22, 07.01.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Čestitke povodom božićnih praznikaPredstavnici srpskih i kosovskih institucija uputili su pravoslavnim vernicima čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića.

cestitke-povodom-bozicnih-praznika

Kontakt Plus radio

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, čestitao je sveštenstvu i vernicima praznik rođenja Hristovog.

"Božić u ljudima budi najlepša osećanja i donosi veru, nadu i ljubav. Neka nas duh i snaga Božića prati u svakodnevnom suočavanju sa izazovima života i neka nam podari zdravlje i obasjava sva jutra i sve dane, kako bi svi zajedno osetili neprolaznu radost rođenja Hristovog. Od srca vam želim da najradosniji praznik provedete okruženi toplinom svojih najbližih, spokojni i sa mirom u duši, jer kako je govorio patrijarh Pavle - nevolja je bilo i bivaće, okolnosti ne zavise uvek od nas, ali da li ćemo biti ljudi ili neljudi, to samo od nas zavisi", navodi se u čestitki Radojevića.

Gradonačelnica Gračanice, Ljiljana Šubarić, poželela je vernicima da najradosniji hrišćanski praznik provedu u krugu porodice, miru i zdravlju.

"Sa svojim porodicama i prijateljima proslavite ove praznične dane u zdravlju i miru. Neka svetlost badnjaka i dan Hristovog rođenja u vaše domove unesu sreću i radost. Godina iza nas nije bila laka, ali sabrani u Hristu i božjoj ljubavi, možemo da prevaziđemo izazove koji su pred nama", poručila je Šubarić.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić, čestitala je Božić svima koji ovaj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

"Neka praznik mira, nade i ljubavi darovanih kroz rođenje Hrista budu osnovna pokretačka i stvaralačka snaga u životu. Želim da vam Božić donese mnogo radosti, zdravlja, uspeha i poštovanja. Božić podseća na one koji su nam najbliži, najmiliji i zato je poruka razumevanja i solidarnosti koju ovaj praznik nosi u sebi danas važnija nego ikad za sve", navela je Hodžić u čestitki.

Predsednik Srpske liste, Goran Rakić, poželeo je mir i blagostanje svim pravoslavnim vernicima.

"Neka najradosniji hrišćanski praznik u naše domove unese mir i blagostanje, kako bi imali snage da se izborimo sa izazovima koji su pred nama. Dan Hristovog rođenja je dan najveće radosti i sreće za sve, zato želim da nam svi naredni dani budu puni radosti, zdravlja i sreće", ističe se u čestitki Rakića.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uputio je božićnu čestitku svima koji se danas raduju Hristovom rođenju.

"Želim da vam ovi praznični dani donesu duhovni mir i radost porodičnog okupljanja. Na ovaj dan želim svima nama, da pre svega budemo zdravi, da se uspešno izborimo sa svim izazovima koji su pred nama i prebrodimo zajednički sve poteškoće, da praznik proslavimo u lepom raspoloženju, zdravlju, slozi, praštanju i svakom dobru sa najmilijima u duhu mira i međusobnog razumevanja. Neka proslava Božića u domove unese radost, ljubav, mir i ojača prijateljstvo i jedinstvo među ljudima", poručio je Spirić.
Tagovi: Adrijana HodžićAleksandar SpirićGoran RakićMilan RadojevićBožić Ljiljana Šubarić

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije