10:42, 13.04.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Čestitke povodom početka RamazanaPovodom početka meseca Ramazana, čestitku svim građanima islamske veroispovesti i velikodostojnicima islamske zajednice na Kosovu, uputili su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković i ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Goran Rakić.

cestitke-povodom-pocetka-ramazana-2

Radio Kontakt Plus

Petković: Poštovanjem i negovanjem duhovnih i etičkih vrednosti do mira i sloge

Povodom meseca Ramazana, direktor Kancelarije za KiM, Petar Peković, uputi je čestitku starešinstvu i svim vernicima islamske veroispovesti na Кosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije, uz želju da plemenita simbolika svetog meseca bude podsticaj poštovanju temeljnih ljudskih vrednosti. 

“Suština Ramazana nalazi se u duhovnom uzdizanju, u jasnim i dobrim mislima, u činjenju dobrih dela i jačanju međusobnog uvažavanja među građanima različitih konfesija i kultura, u porukama koje zajednički, vekovima delimo na ovim prostorima. Poštujući i negujući te univerzalne duhovne i etičke vrednosti, kao trajno dobro, zajednički ćemo graditi društvo u kome ćemo svi živeti u miru i slozi. Sa željom da svete ramazanske dane provedete u miru, dobrom zdravlju i molitvima i da iftar radosno dočekate sa vašim porodicama, čestitam vam početak meseca Ramazana”, stoji u čestitki Petkovića.

Rakić: Neka praznični dani donesu istinske duhovne vrednosti i slogu

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Goran Rakić, uputio je čestitku povodom početka Ramazana, meseca posta za vernike islamske veroispovesti.

”U ime Ministarstva za zajednice i povratak i u svoje lično ime čestitam vam početak Ramazanskog posta u nadi i želji da će ovi dani Ramazana pre svega doneti dobro zdravlje u ovim teškim vremenima koja su zadesila čitav svet. Neka praznični dani donesu istinske duhovne vrednosti i slogu. Želim da ovaj mesec provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju", navodi se u čestitiki Rakića.

Ramazanski post počeo je danas i trajaće 30 dana.


Tagovi: KosovoPraznik

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije