12:34, 24.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Čestitke povodom proslave Božića po gregorijanskom kalendaruVernicima rimokatoličke veroispovesti koji obeležavaju Božić prema gregorijanskom kalendaru, praznik su čestitali direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, ministri u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić i Goran Rakić, poslanici sa KiM u Skupštini Srbije, gradonačelnik Severne Mitrovice i njegova zamenica Milan Radojević i Adrijana Hodžić, gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, kao i direktor Kancelarije za pitanja zajednica, Ivan Milojević.

cestitke-povodom-proslave-bozica-po-gregorijanskom-kalendaru

Getty Images

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, čestitao je rimokatoličkim vernicima praznike, uz poruku da dan Hristovog rođenja donosi nadu i nagoveštava svetlost koja nas poziva na radost, praštanje i zajedništvo.

“Neka i ove godine radosna vest o rođenju Bogomladenca oplemeni duhovni život svih nas, podstakne dobru volju među ljudima i afirmaciju svevremenskih hrišćanskih vrednosti.

To je ujedno podsticaj i nadahnuće da u atmosferi ljubavi, sloge i razumevanja osnažimo veru u zajednički život, oličen u uvažavanju različitosti i poštovanju prava drugog i drugačijeg.

Neka praznični blagoslov ispuni naše domove plemenitim vrednostima ljubavi, prijateljstva i duhovnog mira i neka nas podstakne da čuvamo našu tradicionalnu bliskost i međuetničku harmoniju”, stoji u čestitki Kancelarije za KiM.

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić, čestitao je praznike rimokatoličkim vernicima, uz poruku da ih provedu u krugu svojih porodica.

“Neka radost praznika Hristovog rođenja u ove dane pune neizvesnosti, pre svega donese dobro zdravlje, a Badnji dan i Božić u vaše domove useli duhovni mir, blagostanje i porodičnu sreću.

U ovim trenutcima ne zaboravimo one kojima je pomoć neophodna i pomažimo jedni drugima, jer dobrim delima ostvarujemo Hristovu misiju.

Želim vam srećan i Bogom blagosloven najradosniji praznik!”, stoji u čestitki Jevtića.

Poslanici sa Kosova i Metohije u Skupštini Srbije, Danijela Vujučić, Ljubomir Marić i Milan Savić, čestitali su Badnji dan i Božić svim vernicima koje ove praznike obeležavaju u skladu sa gregorijanskim kalendarom.

“Želimo da dani koji su pred nama, budu prilika da se iznova podsetimo lepote različitosti i potrebe da svi zajedno doprinosimo međusobnom poštovanju, prastanju, prijateljstvu, razumevanju, zajednistvu i solidarnosti. Sa verom u bolje sutra, Hristos se rodi!”, stoji u čestitki.

Zamenik kosovskog premijera, ministar lokalne samouprave i predsednik Srpske liste, Goran Rakić čestitao je praznike građanima rimokatoličke veroispovesti.

“Svima koji po gregorijanskom kalendaru sutra slave Božić, želim srećan praznik. Neka vaše domove i srca ispune radost, mir, sreća, dobro zdravlje i blagostanje”, stoji u čestitki Rakića.

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, čestitao je Božić sveštenstvu, monaštvu i svim građanima koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru, sa željom da ga proslave u miru i blagostanju.

“Svim vernicima želim da uputim srdačne čestitke, uz želju da ovi praznični dani koji su pred nama, budu prilika da se iznova podsetimo lepote različitosti i da svi zajedno pobedimo sve teškoće koje su nas zadesile u prethodnom periodu,” naveo je Radojević u čestitki.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić, čestitala je Božić vernicima koji ga proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

“Želim vam da praznične dane provedete u miru i radosti. Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, sreće, uspeha i napretka na svim životnim poljima. Mir Božji, Hristos se rodi!”, navodi se u čestitki Adrijane Hodžić.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, čestitao je Badnji dan i Božić svim katoličkim vernicima, u nadi da će veliki hrišćanski praznik koji je pred nama doneti svima zdravlje, mir i napredak.

“Svim katoličkim vernicima čestitam praznik uz želju da predstojeće praznične dane provedu zdravi u krugu svojih porodica.

Opština Gračanica je dom svih zajednica i nastavićemo da negujemo različitosti uz nesebično poštovanje, razumevanje i toleranciju.

Budimo jedni drugima podrška, kako bi kao odgovorno društvo prevazišli sve izazove koji su pred nama. Želim vam srećan praznik i dobro zdravlje!”, poručio je Popović u čestitki.

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica, Ivan Milojević, čestitao je Božić građanima rimokatoličke veroispovesti.

“Dani koji su pred nama predstavljaju vreme kada jedni druge darujemo lepim i toplim rečima, pa želim da praznik proslavite u zdravlju, miru, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih”, navodi se u čestitki Milojevića.


Tagovi: Adrijana HodžićGoran RakićSrđan PopovićIvan MilojevićDalibor JevtićPraznikPoslaniciPetar PetkovićMilan Radojević

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije