21:27, 05.11.2019Izvor: Beta, Danas

CIK: Počinje brojanje glasačkih listića iz dijasporePortparol Centralne izborne komisije (CIK) Valjmir Eljezi potvrdio je da nakon procene da li glasački listići iz dijaspore koji su stigli sa zakašnjem ispunjavaju uslove da budu prihvaćeni, večeras počinje njihovo brojanje.

cik-pocinje-brojanje-glasackih-listica-iz-dijaspore

Radio Kontakt Plus

„Da bismo sproveli presudu Vrhovnog suda, pokrenućemo postupak ocenjivanja pristiglih glasačkih paketa. Nakon ovog procesa večeras ćemo u Centru za brojanje i rezultate početi da brojimo glasačke listiće koji ispunjavaju zakonske uslove“, rekao je Eljezi, koji je brojanje najavio za 21h.

Vrhovni sud Kosova prihvatio je danas žalbu pokreta Samoopredeljenje za ponovno brojanje glasova dijaspore pristiglih u 1.806 paketa.

U odluci koju je objavila prištinska televizija KTV stoji da Centralna izborna komisija (CIK) treba da verifikuje i prebroji glasove u 1.806 paketa koji su stigli iz dijaspore sa kašnjenjem u CIK.

Samoopredeljenje se pre nekoliko dana ponovo žalilo Vrhovnom sudu u vezi sa glasačkim paketima od sunarodnika koji su, kako tvrdi ta stranka, glasačke listiće poslali na vreme, iako su oni sa zakašnjenjem pristigli u CIK.
 


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije