18:26, 03.06.2020Izvor: KoSSev

CIK spreman da organizuje izbore u Severnoj Mitrovici, čeka se raspisivanjeU novoj vladi Avdulaha Hotija ministarsku funkciju vršiće gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić. Prelaskom sa lokalnog na centralni nivo izvršne vlasti, otvara se put za održavanje novih izbora za gradonačelnika. Iz CIK-a već poručuju da će započeti sa intenzivnim radom radi održavanja vanrednih izbora, te da čekaju da se izbori raspišu.

cik-spreman-da-organizuje-izbore-u-severnoj-mitrovici-ceka-se-raspisivanje

Foto: Radio Kontakt Plus

Svega sat vremena nako što je izglasana nova vlada sa 61 glas „za“, stiže potvrda iz Centralne izborne komisije da će „započeti sa intenzivnim radom“ radi organizovanja vanrednih izbora za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici.

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi, potvrdio je za prištinsku Kohu da će akcije biti preduzete čim se raspišu izbori.

„Kao i uvek, Centralna izborna komisija izvršavaće svoje ustavne i zakonske dužnosti da organizuje izbore, kad god se to zatraži. S tim u vezi, CIK će započeti intenzivno da radi na organizovanju vanrednih izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, nakon što budu raspisani izbori. Tako ćemo postupiti i nakon nastavljanja izbornog procesa u opštini Podujevo“, rekao je Eljezi.

Slična situacija je i u opštini Podujevo, čiji će gradonačelnik, Agim Veljiu, u novoj Hotijevoj vladi vršiti funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Međutim, još uvek se čeka da Tači odredi datum za održavanje izbora za gradonačelnika u Podujevu, koji su prethodno odloženi zbog pandemije koronavirusa.

 


Tagovi: IzboriKosovoCIK

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije